Dolcella

bobice bobice bobice bobice banana voce voce voce voce banana bobice bobice bobice

Dolcela voćni crumble s proteinskim pudingom od vanilije

Za crumble:

70 g zobenih pahuljica
50 g sitno nasjeckanih badema
1/2 žličice Vegeta Maestro mljevenog cimeta
2 žlice javorova sirupa
35 g kokosova ulja (otopljenog)
15 g kokosa
40 g mljevenih badema

Za voćni sloj:

2 velike jabuke
1 žlica soka od limuna
100 g smrznutog bobičastog voća
1 žličica Dolcela Gussnela
1 žličica Vegeta Maestro mljevenog cimeta
2 žlice eritrita

Za puding:

1 Dolcela HI Protein puding vanilija
125 ml mlijeka

UPUTE:

Jabuke ogulite, narežite na kockice, stavite u veću posudu, pa im dodajte limunov sok kako ne bi oksidirale

Jabukama dodajte smrznuto bobičasto voće, Gussnel, cimet i eritrit (slatkoću prilagodite sebi).

Sve pomiješajte i ostavite na sobnoj temperaturi otprilike pola sata da voće pusti svoje sokove. U zasebnoj posudi pomiješajte sve sastoje za crumble: zobene pahuljice, bademe, cimet, javorov sirup, kokosovo ulje, kokos i mljevene bademe. Smjesa mora biti mrvičasta.

Pećnicu zagrijte na 175°C.

Voće stavite u posudu za pečenje, a preko voća rasporedite crumble. Pecite 40-45 minuta. Za HI Protein puding vanilija, u veću i širu šalicu ulijte mlijeko i usipajte sadržaj vrećice. Žlicom energično miješajte 1 minutu. Ostavite stajati 3 minute, te ponovo promiješajte žlicom. Voćni crumble poslužite topli s Dolcela Hi protein pudingom od vanilije.

Eritrit je prirodni šećer čiji je glikemijski indeks nula što znači da ne utječe na razinu šećera u krvi, pa je pogodan za sve koji broje kalorije ili žele smršavjeti. U ovom receptu ga može zamijeniti javorovim sirupom ili medom, ali i običnim bijelim ili smeđim šećerom. Slatkoća u odnosu na bijeli konzumni šećer je oko 60-80 %.

Vrijeme pripreme: 60 minuta.

Zahtjevnost: jednostavno

Više recepata