SASTOJCI:
1 Dolcela Hi protein Banana Muffins
2 jaja
3 zrele banane
60 g maslaca
200 g jogurta
80 g nasjeckanih oraha
2 žlice lanenih sjemenki
100 g grožđica
UPUTE:
Pećnicu zagrijte na 200°C. Pripremite duguljasti kalup (Ø oko 22 cm) kojem dno i rubove obložite papirom za pečenje.
Banane zgnječite vilicom u pire.
Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaja, omekšali maslac, bananu i jogurt. Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) da dobijete glatko tijesto. Na kraju umiješajte orahe, zdrobljeni lan i grožđice.
Smjesu rasporedite u kalup i poravnajte.
Smanjite temperaturu pećnice na 180°C i pecite oko 22 minute.
Pečeni kruh ostavite da se ohladi u kalupu.
Poslužite uz omiljeni napitak.
SAVJET:
Za ljepši izgled na smjesu u kalupu možete staviti jednu bananu koja će tijekom pečenja djelomično uroniti u tijesto i kolaču dati dekorativan izgled.
Vrijeme pripreme: 30 minuta.
Zahtjevnost: jednostavno
Više recepata