Dolcela protein kava keksi

Dolcella

bobice bobice bobice bobice banana voce voce voce voce banana bobice bobice bobice

Dolcela protein kava keksi

SASTOJCI:

110 g maslaca od indijskih oraščića
1 žumanjak
1 žličica instant kave
60 g javorova sirupa
1 Dolcela Hi protein Tiramisu shake
1 žlica kakaa (oko 15g)
½ žličice Dolcela Praška za pecivo
30 g mljevenih badema
35 g kokosovog brašna

UPUTE:

Maslac od indijskih oraščića kratko zagrijte (u mikrovalnoj pećnici) kako bi malo omekšao. U velikoj posudi pomiješajte žumanjak, maslac od indijskih oraščića, javorov sirup i instant kavu razmućenu u 2 žličice vruće vode. Dodajte Hi protein Tiramisu shake i ponovno promiješajte smjesu. U zasebnoj posudi pomiješajte kakao, prašak za pecivo, mljevene bademe i kokosovo brašno.

Dodajte u mokre sastojke i žlicom ili kuhačom povežite u kompaktnu smjesu. Tekstura tijesta ovisit će o teksturi maslaca kojeg koristite i o stupnju mljevenosti kokosovog brašna i badema. Ako vam je tijesto jako ljepljivo, dodajte malo brašna, a ako je tijesto suho, dodajte malo maslaca od indijskih oraščića ili otopljenog kokosovog ulja. Tijesto mora biti takvo da se bez lijepljenja za dlanove ili bez mrvljenja oblikuje u kuglice.

Oblikujte kuglice, malo ih izdužite i čačkalicom ili nožićem napravite crtu na sredini kako bi postigli izgled zrna kave. Oblikovane kekse stavite na lim obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak na 15-20 minuta prije pečenja.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 7 minuta.

Poslužite s kavom, čajem ili mlijekom.

SAVJET:

Oblikujte kuglice tako da dobijete 20 keksa.

Vrijeme pripreme: 20 minuta + vrijeme mirovanja u hladnjaku.

Zahtjevnost: jednostavno

Više recepata