SASTOJCI:
110 g maslaca od indijskih oraščića
1 žumanjak
1 žličica instant kave
60 g javorova sirupa
1 Dolcela Hi protein Tiramisu shake
1 žlica kakaa (oko 15g)
½ žličice Dolcela Praška za pecivo
30 g mljevenih badema
35 g kokosovog brašna
UPUTE:
Maslac od indijskih oraščića kratko zagrijte (u mikrovalnoj pećnici) kako bi malo omekšao. U velikoj posudi pomiješajte žumanjak, maslac od indijskih oraščića, javorov sirup i instant kavu razmućenu u 2 žličice vruće vode. Dodajte Hi protein Tiramisu shake i ponovno promiješajte smjesu. U zasebnoj posudi pomiješajte kakao, prašak za pecivo, mljevene bademe i kokosovo brašno.
Dodajte u mokre sastojke i žlicom ili kuhačom povežite u kompaktnu smjesu. Tekstura tijesta ovisit će o teksturi maslaca kojeg koristite i o stupnju mljevenosti kokosovog brašna i badema. Ako vam je tijesto jako ljepljivo, dodajte malo brašna, a ako je tijesto suho, dodajte malo maslaca od indijskih oraščića ili otopljenog kokosovog ulja. Tijesto mora biti takvo da se bez lijepljenja za dlanove ili bez mrvljenja oblikuje u kuglice.
Oblikujte kuglice, malo ih izdužite i čačkalicom ili nožićem napravite crtu na sredini kako bi postigli izgled zrna kave. Oblikovane kekse stavite na lim obložen papirom za pečenje i stavite u hladnjak na 15-20 minuta prije pečenja.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C 7 minuta.
Poslužite s kavom, čajem ili mlijekom.
SAVJET:
Oblikujte kuglice tako da dobijete 20 keksa.
Vrijeme pripreme: 20 minuta + vrijeme mirovanja u hladnjaku.
Zahtjevnost: jednostavno
Više recepata